Broccoli kiemzaadjes: Belangrijk voor je longen bij COPD.

Vorige Artikel 8 van 14 Volgende
€ 9,95

Onderzoekers aan de John Hopkins Bloomberg School of Public Health in Baltimore hebben een nieuwe behandeling voor COPD patiënten ontwikkeld.

Tijdens de behandeling gebruikten ze de stof sulforafaan om de longen te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

De stof helpt het immuunsysteem schadelijke bacteriënt uit de longen te verwijderen.
Het verergeren van de klachten door een bacteriële longinfectie is namelijk een veelvoorkomende klacht bij COPD patiënten.

Eten, als nieuwe medicijn.
Wellicht krijgen COPD patiënten straks het advies om vaker broccoli te eten.
Deze groente bevat een stof met een positief effect op het afweerysteem van de longen en de bij patiënten aanwezige ontstekingen.

Symptoombestrijding
COPD is wereldwijd een groot gezondheidsprobleem. De ziekte uit zich vaak in chronische bronchitis en long-emfyseem. De huidige behandelingen zijn vaak gericht op het bestrijden van symptomen en het ondersteunen van de patiënt. Geen enkele behandeling beïnvloedt het onderliggende defect in de longen, wat de klachten veroorzaakt.

Schoonmakers
In onze longen bevinden zich macrofagen, witte bloedcellen die vuil en bacteriën uit onze longen verwijderen. Bij COPD patiënten is de functie van deze cellen vermindert. Uit het onderzoek blijkt dat de sulforafaan dit chemische proces herstelt.

Sulforafaan is onder andere aanwezig in brocolli en bloemkool. "Dit onderzoek helpt bij het verklaren van de link tussen longziekten en voeding" vertelt onderzoeker Robert Wise. "Hierdoor ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden voor de behandeling van deze vaak verwoestende ziekte." Of een sulforafaanrijk dieet daadwerkelijk een effectieve behandeling vormt, moet nog verder onderzocht worden. Ik zelf gebruik bijna alke dag Brococrest kiemen bijmijn ontbeid, toevallig of niet, maar het in die tijd geen luchtweginfectie gehad eerder enkele keren per jaar.

Bloemkool en broccoli goed voor longpatiënten.
Bloemkool en broccoli zijn gezonde kost voor personen met COPD.
In deze groenten zit namelijk de stof sulforafaan die het immuunsysteem versterkt.
COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij COPD-patiënten verergeren de klachten van benauwdheid en hoesten wanneer ze een bacteriële luchtweginfectie hebben.

Een dergelijke exacerbatie komt geregeld voor bij longpatiënten.
Behandeling van COPD bestaat momenteel alleen uit symptoombestrijding.
Onderzoekers van Johns Hopkins University in Baltimore hebben echter een nieuwe behandeling ontwikkeld. Ze dienen sulforafaan toe aan COPD-patiënten. De stof ondersteunt de macrofagen van het immuunsysteem in het longweefsel bij het doden van schadelijke bacteriën. Bij COPD-patiënten werken deze cellen minder goed.
Volgens de onderzoekers helpt de studie bovendien de relatie tussen voeding en longaandoeningen te verklaren.

https://bibliotheek.ortho.nl/7946/bloemkool-en-broccoli-goed-voor-longpatienten/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21490276

 

Gratis eBook met veel tips over minder COPD

al 4.900 keer gedownload .  

Download hier je gratis eBook =>>  

 

Gebruikersuitleg Kiemschaaltje.
Kweek nu zelf je eigen kiemgroente, heel makkelijk en gewoon thuis!

Neem een theelepeltje met BroccoCress zaadjes strooi en verdeel gelijkmatig over het groene rastertje. Enkele zaadjes verdwijnen tussen de twee laagjes van het raster, die BroccoCress zaadjes komen ook gewoon uit.

Vul het witte kiembakje tot de onderkant van het groene raster met water, zodat de zaadjes een beetje nat worden.

Elke dag even de zaadjes nat sproeien, tot ze aan de onderkant wortel schieten van een centimeter.

Zorg dat het witte bakje met voldoende water gevuld blijft.

Kiemen mag met weinig daglicht, als de BroccoCress groen wordt is zon en daglicht wenselijk.

Kiemgroenten zitten bomvol vitamines, mineralen en bevatten ontzettend veel energie die wij als mens heel makkelijk opnemen.

   Kiemschaaltje.

 

2012  -  2023

 

 

© 2015 - 2023 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel