Navigatie

Broccoli zaadjes

Vorige Artikel 46 van 52 Volgende
€ 9,95 (inclusief 9% BTW)
Aantal

Eten, als nieuwe medicijn.

Wellicht krijgen COPD patiënten straks het advies om vaker broccoli te eten.
Deze groente bevat een stof met een positief effect op het afweerysteem van de longen en de bij patiënten aanwezige ontstekingen.

Onderzoekers aan de John Hopkins Bloomberg School of Public Health in Baltimore hebben een nieuwe behandeling voor COPD patiënten ontwikkeld.
Tijdens de behandeling gebruikten ze de stof sulforafaan om de longen te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.
De stof helpt het immuunsysteem schadelijke bacteriënt uit de longen te verwijderen.
Het verergeren van de klachten door een bacteriële longinfectie is namelijk een veelvoorkomende klacht bij COPD patiënten.

Symptoombestrijding
COPD is wereldwijd een groot gezondheidsprobleem. De ziekte uit zich vaak in chronische bronchitis en long-emfyseem. De huidige behandelingen zijn vaak gericht op het bestrijden van symptomen en het ondersteunen van de patiënt. Geen enkele behandeling beïnvloedt het onderliggende defect in de longen, wat de klachten veroorzaakt.

Schoonmakers
In onze longen bevinden zich macrofagen, witte bloedcellen die vuil en bacteriën uit onze longen verwijderen. Bij COPD patiënten is de functie van deze cellen vermindert. Uit het onderzoek blijkt dat de sulforafaan dit chemische proces herstelt.

Sulforafaan is onder andere aanwezig in brocolli en bloemkool. "Dit onderzoek helpt bij het verklaren van de link tussen longziekten en voeding" vertelt onderzoeker Robert Wise. "Hierdoor ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden voor de behandeling van deze vaak verwoestende ziekte." Of een sulforafaanrijk dieet daadwerkelijk een effectieve behandeling vormt, moet nog verder onderzocht worden. Ik zelf gebruik bijna alke dag Brococrest kiemen bijmijn ontbeid, toevallig of niet, maar het in die tijd geen luchtweginfectie gehad eerder enkele keren per jaar. 

Bloemkool en broccoli goed voor longpatiënten

Bloemkool en broccoli zijn gezonde kost voor personen met COPD.
In deze groenten zit namelijk de stof sulforafaan die het immuunsysteem versterkt.
COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij COPD-patiënten verergeren de klachten van benauwdheid en hoesten wanneer ze een bacteriële luchtweginfectie hebben.

 

Een dergelijke exacerbatie komt geregeld voor bij longpatiënten.
Behandeling van COPD bestaat momenteel alleen uit symptoombestrijding.
Onderzoekers van Johns Hopkins University in Baltimore hebben echter een nieuwe behandeling ontwikkeld. Ze dienen sulforafaan toe aan COPD-patiënten. De stof ondersteunt de macrofagen van het immuunsysteem in het longweefsel bij het doden van schadelijke bacteriën. Bij COPD-patiënten werken deze cellen minder goed.
Volgens de onderzoekers helpt de studie bovendien de relatie tussen voeding en longaandoeningen te verklaren.

https://bibliotheek.ortho.nl/7946/bloemkool-en-broccoli-goed-voor-longpatienten/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21490276

© 2015 - 2019 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel