• Broccoli kiemzaadjes: Belangrijk voor je longen bij COPD.
  Broccoli kiemzaadjes: Belangrijk voor je longen bij COPD.

  Bloemkool en broccoli zijn gezonde kost voor personen met COPD. In deze groenten zit namelijk de stof sulforafaan die het immuunsysteem versterkt.
  COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

  € 9,95
 • Kiemschaaltje t.b.v.. Broccocress
  Kiemschaaltje t.b.v.. Broccocress

  Wat kun je met de Kiemschaal produceren?
  Wanneer bepaalde zaden in contact komen met water, dan ontwikkelen ze een plakkerige en kleverige film die ook wel plantenslijm wordt genoemd. Dit is het geval bij broccolizaad, basilicum,…

  € 16,95

Onderzoekers aan de John Hopkins Bloomberg School of Public Health in Baltimore hebben een nieuwe behandeling voor COPD patiënten ontwikkeld.
 

Tijdens de behandeling gebruikten ze de stof sulforafaan om de longen te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.
 

De stof helpt het immuunsysteem schadelijke bacteriënt uit de longen te verwijderen.
Het verergeren van de klachten door een bacteriële longinfectie is namelijk een veelvoorkomende klacht bij COPD patiënten.

 

Eten, als nieuwe medicijn.
Wellicht krijgen COPD patiënten straks het advies om vaker broccoli te eten.
Deze groente bevat een stof met een positief effect op het afweerysteem van de longen en de bij patiënten aanwezige ontstekingen.

 

Symptoombestrijding
COPD is wereldwijd een groot gezondheidsprobleem. De ziekte uit zich vaak in chronische bronchitis en long-emfyseem. De huidige behandelingen zijn vaak gericht op het bestrijden van symptomen en het ondersteunen van de patiënt. Geen enkele behandeling beïnvloedt het onderliggende defect in de longen, wat de klachten veroorzaakt.
 

Schoonmakers
In onze longen bevinden zich macrofagen, witte bloedcellen die vuil en bacteriën uit onze longen verwijderen. Bij COPD patiënten is de functie van deze cellen vermindert. Uit het onderzoek blijkt dat de sulforafaan dit chemische proces herstelt.
 

Sulforafaan is onder andere aanwezig in brocolli en bloemkool.
"Dit onderzoek helpt bij het verklaren van de link tussen longziekten en voeding" vertelt onderzoeker Robert Wise. "Hierdoor ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden voor de behandeling van deze vaak verwoestende ziekte." Of een sulforafaanrijk dieet daadwerkelijk een effectieve behandeling vormt, moet nog verder onderzocht worden. Ik zelf gebruik bijna alke dag Brococrest kiemen bijmijn ontbeid, toevallig of niet, maar het in die tijd geen luchtweginfectie gehad eerder enkele keren per jaar. 
 

Bloemkool en broccoli goed voor longpatiënten.
Bloemkool en broccoli zijn gezonde kost voor personen met COPD.
In deze groenten zit namelijk de stof sulforafaan die het immuunsysteem versterkt.
COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij COPD-patiënten verergeren de klachten van benauwdheid en hoesten wanneer ze een bacteriële luchtweginfectie hebben.

 

Een dergelijke exacerbatie komt geregeld voor bij longpatiënten.
Behandeling van COPD bestaat momenteel alleen uit symptoombestrijding.
Onderzoekers van Johns Hopkins University in Baltimore hebben echter een nieuwe behandeling ontwikkeld.

 

Ze dienen sulforafaan toe aan COPD-patiënten.
De stof ondersteunt de macrofagen van het immuunsysteem in het longweefsel bij het doden van schadelijke bacteriën. Bij COPD-patiënten werken deze cellen minder goed.
Volgens de onderzoekers helpt de studie bovendien de relatie tussen voeding en longaandoeningen te verklaren.

 

Bron: https://bibliotheek.ortho.nl/7946/bloemkool-en-broccoli-goed-voor-longpatienten/

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21490276

 

 

Bloemkool en broccoli goed voor longpatiënten

Bloemkool en broccoli zijn gezonde kost voor personen met COPD.

In deze groenten zit namelijk de stof sulforafaan die het immuunsysteem versterkt.
COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

 

Bij COPD-patiënten verergeren de klachten van benauwdheid en hoesten wanneer ze een bacteriële luchtweginfectie hebben.

Een dergelijke exacerbatie komt geregeld voor bij longpatiënten.

Behandeling van COPD bestaat momenteel alleen uit symptoombestrijding.
Onderzoekers van Johns Hopkins University in Baltimore hebben echter een nieuwe behandeling ontwikkeld.
 

Ze dienen sulforafaan toe aan COPD-patiënten. De stof ondersteunt de macrofagen van het immuunsysteem in het longweefsel bij het doden van schadelijke bacteriën. Bij COPD-patiënten werken deze cellen minder goed.
Volgens de onderzoekers helpt de studie bovendien de relatie tussen voeding en longaandoeningen te verklaren.


Bron: 

Harvey CJ, Thimmulappa RK, [..], Biswal S. Targeting Nrf2 signaling improves bacterial clearance by alveolar macrophages in patients with COPD and in a mouse model. Sci Transl Med 2011;3(78):78ra32

 

 

 

Targeting Nrf2-signalering verbetert de bacteriële klaring door alveolaire macrofagen bij patiënten met COPD en in een muismodel

Christopher J Harvey 1Rajesh K. Thimmulappa Sanjay Sethi Xiaon Kong Lonny Yarmus Robert H Bruin David Feller Kopman Robert Wijs Shyam Biswal

voorkeuren uitbreiden

 

Abstract

Patiënten met chronische obstructieve longziekte (COPD) hebben een aangeboren immuundisfunctie in de long, grotendeels als gevolg van defecte macrofaagfagocytose. 

Dit tekort leidt tot periodieke bacteriële infecties die acute exacerbaties van COPD veroorzaken, een belangrijke bron van morbiditeit en mortaliteit. Recente onderzoeken geven aan dat een afname van Nrf2 (nucleaire erytroïde-gerelateerde factor 2)-signalering bij patiënten met COPD hun vermogen om zich te verdedigen tegen oxidatieve stress kan belemmeren, hoewel de rol van Nrf2 bij COPD-exacerbaties niet is vastgesteld. 

Hier testen we of activering van Nrf2 door het fytochemische sulforafaan fagocytose herstelt van klinische isolaten van niet-typeerbare Haemophilus influenza (NTHI) en Pseudomonas aeruginosa (PA) door alveolaire macrofagen van patiënten met COPD. 

Behandeling met sulforafaan herstelde de herkenning van bacteriën en fagocytose in alveolaire macrofagen van COPD-patiënten. 

Bovendien verbeterde sulforafaanbehandeling de pulmonale bacteriële klaring door alveolaire macrofagen en verminderde ontsteking bij wildtype muizen, maar niet bij Nrf2-deficiënte muizen die gedurende 6 maanden aan sigarettenrook waren blootgesteld. 

Genexpressie en promotoranalyse onthulden dat Nrf2 het fagocytische vermogen van macrofagen verhoogde door directe transcriptionele opregulatie van de scavenger-receptor MARCO. Verstoring van Nrf2 of MARCO heeft sulforafaan-gemedieerde bacteriële fagocytose door COPD alveolaire macrofagen opgeheven. 

Onze bevindingen tonen het belang aan van Nrf2 en zijn stroomafwaartse doelwit MARCO bij het verbeteren van antibacteriële afweer en bieden een reden voor het richten op deze route, via farmacologische middelen zoals sulforafaan,
 

Belangenconflict verklaring.
Concurrerende belangen:SB, RKT en de Johns Hopkins University hebben intellectueel eigendom over de ontwikkeling van op Nrf2 gebaseerde therapieën voor COPD. Cureveda LLC heeft deze intellectuele eigendom in licentie gegeven. SB en RKT hebben aandelen in Cureveda, dat mede is opgericht door SB en RKT en waar ze zitting hebben in de wetenschappelijke adviesraad. 

Deze potentiële individuele en institutionele belangenconflicten zijn beoordeeld en beheerd door de Johns Hopkins University School of Public Health. CJH, SS, XK, LY, RHB, DF-K. en RW verklaren dat zij geen concurrerende belangen hebben.

 

© 2015 - 2022 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel