Wat is een HEPA filter?

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air, HEPA filters bestaan uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels.

Een HEPA filter verwijdert minimaal 99.97% van fijnstofdeeltjes van 0.3 micrometer. Deze grootte van fijnstofdeeltjes staat bekend als de Most Penetrating Particle Size (MPPS) ofwel de moeilijkst te filteren deeltjesgrootte, grotere zowel als kleinere stofdeeltjes zijn eenvoudiger te filteren dan deze fijnstofdeeltjes.

Winix en Coway HEPA filters behandeld zodat de uit de lucht gefilterde micro-organismen als bacterien, virussen en schimmels niet kunnen overleven.

Meer informatie en afbeeldingen zijn hier te vinden.

Wat is een carbon fiter?

Carbon is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden. Een actieve carbon filter is een honingraatstructuur waarin honderden losse bolletjes actieve kool opgesloten zitten.

Carbon is een sterk adsorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden.

Meer informatie en afbeeldingen zijn hier te vinden.

© 2015 - 2022 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel