Wat heeft bliksem of Ionisatie met Fijnstof te maken?

Vorige Artikel 5 van 11 Volgende

Negatieve ionen zijn de vitaminen van de lucht.

Waarom voelen mensen zich in het bos, in de bergen of bij watervallen aanwijsbaar beter dan in hun eigen huis of op de werkplek?

De reden is niet alleen de mooiere omgeving, nee, het is veel meer het wezenlijk hogere aantal aan negatieve luchtionen die de mens zo dringend nodig heeft en die in gesloten ruimtes door synthetische oppervlakten en zwevende deeltjes in de lucht, permanent afgebroken worden. In het ergste geval worden alle vitaminen in de lucht verwijderd.

We willen u graag de grondbeginselen van de ionisatie verduidelijken.

We willen u laten zien wat een ieder kan doen om de lucht, ons belangrijkste levensmiddel, in een goede kwaliteit te brengen en te behouden en daarmee een actieve bijdrage kan leveren aan uw persoonlijk welbevinden. We hebben voor u de belangrijkste informatie en technische feiten samengevat.

Lucht ionisatie, een beproefd begrip in een nieuwe vormgeving.

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van luchtionisatie voor hun welzijn.
Wanneer stof of geurtjes, pollen, mijten of bacteriën aanwezig zijn, door het ioniseren van de lucht en het elektronisch opladen, heeft u dit grotendeels zelf in de hand.

Door vocht bij een waterval of aan zee, Uv-straling van de zon of door bliksemflitsen, de lucht in onze natuurlijke omgeving wordt constant geïoniseerd door de natuur.

In gebieden met een natuurlijk hoge concentratie aan ionisatie, voelen we ons goed, versterkt ons welbevinden. Intussen weten we dat zonder negatieve ionisatie van onze ademlucht, overleven van de mens niet mogelijk zou zijn, want geïoniseerde lucht is essentieel voor de zuurstofwisseling.

Maar hoe ziet de situatie in ons dagelijks leven er in de stad uit?
Het grootste deel van de dag brengen we door in gesloten ruimtes, thuis of op het werk.     

De statistieken van de luchtionen in de tabel laten duidelijk zien dat we ons in een natuurlijke omgeving beter voelen dan in een drukke / overvolle omgeving waarin het lichaam constant wordt blootgesteld aan de negatieve uitwerking van de milieubelasting.

Natuurlijke Invloeden Ionenconcentraties per cm3

1. Negatieve Ionen 2. Positieve Ionen 3. Totaal

Heldere berglucht 2000 2500 4500

Gewone lucht 1500 1800 3300

Vlak voor een storm 750 2500 3250

Na een storm 2500 750 3250

Typisch kantoorlucht 150 200 350

Een gesloten voertuig 50 150 200

Veel mensen hebben zich dit intussen gerealiseerd en zorgen voor een kunstmatige vorm van ionisatie van de (adem)lucht. Ze gebruiken de ionisator in gesloten ruimtes om hun welbevinden te vergroten.

Stof in de ademlucht, onzichtbaar maar gevaarlijk Er bestaat een direct verband tussen het aantal stofdeeltjes en het aantal negatieve ionen in de lucht. Het principe is: hoe meer stof zich in de lucht bevindt, hoe minder negatieve ionen in diezelfde lucht. Kleine stofdeeltjes hopen zich op in de longen en behoren tot de top 10 van bedreigingen van de menselijke gezondheid.

Niet alleen vanwege de wettelijke standaard norm moeten we er alles aan doen om de luchtvervuiling te verminderen, maar ook voor ons eigen welbevinden . Het bewijs dat dit streven bereikt kan worden is het gebruik van de luchtionisatoren. Moderne toepassingen zoals Freshlight lampionisatoren zuiveren en reinigen effectief de (adem)lucht. Deze toepassingen gebruiken de lading tussen de positief geladen stofdeeltjes en de negatief geladen stofdeeltjes. De ionen “kleven “ de stof samen en vallen neer.

Geurtjes Er bestaat nog een bekend onderwerp wat betreft lucht, namelijk de geur. Of het nu de keuken, tabakslucht of bedorven geuren betreft, onze neus wordt continu blootgesteld aan deze geuren die ons gevoel van welzijn verstoren. Door het gebruik van ionisatoren, worden geurtjes verwijderd. (de moleculenstructuur wordt gekraakt). Fijne stofdeeltjes / luchtvervuiling in drukke, overvolle ruimtes

Fijne stofdeeltjes 10 ¼ m (PM 10) en kleiner.

Kunnen doordringen tot in de longen en een gevaar zijn voor onze gezondheid. Deze kleine deeltjes worden door het verkeer, verwarming, industrie, bouw, biologische materialen ( pollen, bacteriën, mijten, virussen), geïmporteerde stof uit andere gebieden zoals (vliegtuig) uitlaatgassen en vulkaanuitbarstingen. Het is niet alleen lichtzinnig maar zelfs strafbaar om het meest waardevolle levensmiddel te vernietigen, de (adem)lucht. Veel mensen in drukke en overvolle ruimtes lijden al aan astma en andere chronische ziekten aan de luchtwegen.

Allergieën In het voorjaar worden miljoenen mensen geplaagd door allergieën, dit aantal neemt alleen maar toe. Het gebruik van de luchtionisator tegen pollen en mijtenheeft zich als zeer effectief bewezen. Onderzoek heeft laten zien dat een hoge luchtionisatie de allergieën duidelijk kan laten reduceren.

Wat kan men doen aan Fijnstof?

Hoewel niemand lucht kan kopen of huren, het wordt continu door onze industriële samenleving belast en vervuild. Moderne luchtionisatie geeft betrouwbare bescherming zonder enig nadelig bijeffect. Het wordt gebruikt in ziekenhuizen, woonruimtes, hotels, kantoren schoollokalen. Haal uw eigen luchtkuuroord in huis of op kantoor.

 

Gratis eBook met veel tips over minder COPD

al 2.900 keer gedownload .  

 

Download hier je gratis eBook =>>  

 

 

© 2015 - 2022 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel