STAP 2 bij COPD:  VOORKOM IRRITATIE IN LONGEN EN LUCHTWEGEN 

  Hoe ontstaat COPD? 
COPD begint vaak met irritaties en ontstekingen in de kleine luchtwegen, bij langdurige ontstekingen wordt het chronisch en vormt zich litteken weefsel.
Deze ontstekingen worden vooral veroorzaakt door langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen in  luchtwegen en longen, zoals tabaksrook en fijnstof (uitlaatgassen) virussen en schimmels of door een zeldzame erfelijke aandoening, alfa 1-antitrypsinegebrek (een eiwit). 

  COPD is niet te genezen. 
Maar hoe eerder je er bij bent, des te sneller kun je aan preventie doen. 
Dat houd in dat u zorgt voor schone lucht in uw woonomgeving, door extra hygiëne, luchtweg trainingen en gezonde voedingsstoffen, dus je levensstijl langzaam aanpassen.

  Voorkom ontstekingen en irritaties in luchtwegen en longen bij COPD.
Stoppen met roken of mee roken.
Zorg voor een goede schone werkomgeving of werk met preventie mondkapje.
Maak uw leefomgeving vrij van fijnstof, virussen, huismijt en schimmels. 
Met elektrostatische lampen of Plug-In reinigt u de lucht in uw woonomgeving en maakt u een einde aan ongewenste fijnstof, virussen en schimmels in huis. Dit helpt uw COPD klachten sterk te verminderen.

 Speciale longcellen reageren heftiger op ingeademde stoffen bij COPD. Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat bepaalde cellen in de longen ingeademde stoffen kunnen ‘ruiken’.
Mensen met COPD hebben waarschijnlijk veel meer van dit soort cellen, waardoor ze heftiger reageren op bijvoorbeeld fijnstof, virussen, bacteriën, parfum en oplosmiddelen enz.

 Onderzoeken geur-receptoren.
Onderzoekers denken dat dit de reden is waarom mensen met COPD en astma zoveel sterker reageren op ingeademde stoffen zoals parfum, rook en oplosmiddelen enz.
Deze geur-receptoren spelen waarschijnlijk een belangrijke rol bij de bescherming van de luchtwegen tegen schadelijke stoffen.

 Reactie van de geur-receptoren
De receptoren zorgen ervoor dat de luchtwegen zich op tijd dichttrekken en dat de hoestreflex op gang komt. Uit eerder onderzoek weten we dat de longen zich hiertegen beschermen, door de luchtwegen te vernauwen en door te zorgen dat je gaat hoesten.
Hoe deze reacties precies ontstaan, welke cellen erbij betrokken zijn en hoe deze cellen kunnen ‘ruiken’ was nog onbekend.

Typen geur-receptoren
Bij geur-receptoren onderzoek op speciale cellen in de longen (long-neuro-endocriene cel) werden geur-receptoren aangetroffen. Met deze geur-receptoren kan de cel ‘ruiken’ welke stoffen er in ingeademde lucht zitten.
Het zijn dezelfde typen geur-receptoren als er in je neus zitten.

Conclusie.
Bij mensen met COPD werden veel meer van deze speciale cellen gevonden dan bij gezonde mensen.

Huismijt bestrijding vraagt een andere aanpak.
De elektrostatische lampen of Plug-In klonteren de schadelijke vervuilde fijnstofdeeltjes samen en deze slaan neer op de grond.
Door extra werk te maken van de woonhygiëne, denk aan afstoffen, stofzuigen van vloeren bed en woontextiel zoals gordijnen en bankstel enz. voorkomt u ook deels de eerder genoemde klachten.

Door allerlei kleine veranderingen toe te passen verminderd de hinder van COPD,
dit zal u motiveren om de veranderde levensstijl te blijven volhouden.
 
 

 

 

 

 

Gratis eBook met veel tips over minder COPD

al 5.900 keer gedownload .  

 

© 2015 - 2024 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel