Wat is foto katalytische luchtreiniger.

Vorige Artikel 11 van 11

Fotokatalytische luchtreiniging.

Het apparaat van dit apparaat is erg eenvoudig, waardoor het veelzijdig in gebruik is.

In wezen dit UV-lampbehuizing met katalysator (fungerend als een filter) binnen.
Het gebruik van poreus glas in de rol van een filter op een voordelige manier stelt u in staat om het probleem van constant onderhoud van het apparaat te omzeilen.

Met andere woorden, het is niet nodig om de filters voortdurend te veranderen, en dit is een aanzienlijke besparing op verbruiksartikelen.

Een dergelijk filter absorbeert zelfs de kleinste afvaldeeltjes (huishoudelijk en straatstof, pluisjes, enz.) Goed.

De toepassing van titaniumdioxide op het oppervlak van het filter maakt het mogelijk dat de lichtstralen passeren en absorberen. Daarnaast speelt hij de rol van katalysator, die hierboven werd genoemd.

 

Een dergelijke benadering in het luchtfiltersysteem is uiterst effectief in het geval dat het niet alleen nodig is om de lucht in het appartement te reinigen, maar ook om het te bevochtigen. Bevochtiging vindt plaats vanwege het feit dat tijdens het oxidatieproces van de filterorganen wordt ontbonden, waarbij vocht en koolstofdioxide worden gevormd. Nadat het door het fotokatalytische filter is gevoerd, aan het tegenoverliggende uiteinde van een ultraviolette lamp (bereik A), wordt de lucht schoon en bevochtigd.

De effectiviteit van fotokatalytische luchtreinigers is moeilijk te overschatten.

  1. Dergelijke luchtreinigers ontdoen het huis van bacteriën, onaangename geuren, stof en kleine brokstukken, wol, volledig.
  2. Huiddeeltjes, huisstofmijt, roetlaag, koolmonoxide, schimmelsporen en pollen zijn geëlimineerd.
  3. Luchtreinigers met een dergelijk filter zullen zeer nuttig zijn tijdens preventie van respiratoire virale ziekten (FLU, tuberculose, etc.) en dragen ook bij aan de zuivering van waterstofsulfide.   
  4.    

Adsorpyir (koolstof reinigingsmiddelen.
De belangrijkste taak van apparaten met een dergelijk filter is de fysieke absorptie van gasmoleculen.

Ze worden letterlijk opgenomen in de poriën van het filter. Wat betreft de verwijdering van vluchtige en semi-vluchtige verbindingen, zijn koolstoffilters niet gelijk indien de moleculaire massa van dergelijke deeltjes tamelijk groot is voor interactie.

De belangrijkste indicator van de hulpbron en de efficiëntie van het apparaat is volume van absorberende materialen.

Natuurlijk, hoe meer ze zullen zijn, hoe groter de hoeveelheid vervuilde lucht die het apparaat zelf kan passeren. De prestaties hangen hier ook van af, en de afhankelijkheid is hier direct: hoe groter het filtervolume, hoe groter de poriën waarin de afzuiging plaatsvindt.

Dit type luchtreinigers impliceert een verandering van filters als onderhoud. Wanneer verbruiksartikelen verstopt raken, daalt de prestatie drastisch.

Reinig het filter zelf waarschijnlijk niet, want het is letterlijk doordrenkt met kleine deeltjes. Oppervlakkige reiniging geeft niets. In dit geval, blij met een kleine prijs voor dit soort verbruiksartikelen.

Speelt een belangrijke rol in efficiëntie de vorm van het filter zelf.

  1. Het adsorptiefilter, dat is gebaseerd op fijne actieve kool, zal extra luchtweerstand veroorzaken.
  2. In het geval dat de poriën en korrels in het filter nogal groot zijn, zal het doorblazen efficiënter zijn, en dit zal leiden tot een groter volume lucht dat moet worden gezuiverd.

Als het koolstoffilter gegolfdzal het volume van het filteroppervlak respectievelijk worden verhoogd in vergelijking met conventionele verbruiksartikelen. Het geplooide filter absorbeert gassen beter vanwege het brede oppervlak.

Koolstoffilters worden niet aanbevolen voor gebruik in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Als bovendien kleine-molecule gassen vaak in de kamer aanwezig zijn, zal de efficiëntie van het gebruik van dit type apparaat extreem laag zijn.Om dit probleem op te lossen, wordt aanbevolen om gebruik te maken van de hulp van formaldehyde, zwavelig anhydride of stikstofdioxide. Het apparaat op basis van koolstoffilters is niet het meest effectief voor gebruik in stedelijke gasatmosfeer, daarom wordt het vaak samen gebruikt (2 in 1) met andere filters. Bijvoorbeeld een van de onderstaande die hieronder worden besproken.

 

 

 

 

 

© 2015 - 2022 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel