Verkouden zijn: een grote bedreiging voor COPD patiënten.

Vorige Artikel 14 van 15 Volgende

 Verkouden zijn: een grote bedreiging voor COPD patiënten.

Klikt het bekend in je oren?
Je bent thuis en voelt de lichte kriebels in je keel en luchtwegen, maar je wacht af.

Ja hoor een paar dagen verder ….. flink verkouden.
De kriebels in je keel en soms ook diep in je oren, worden steeds heftiger en dan na een week lig je te hoesten en te bulderen op de bank.

Verkouden.
Verkoudheid of gewoon een neusverkoudheid genoemd, is een infectieziekte van de bovenste luchtwegen die zich makkelijk verspreidt en meestal leidt tot een ontsteking in de neus. De symptomen zijn: hoesten, keelpijn, neusverstopping, een loopneus en soms zelfs koorts.

Meestal verdwijnen de symptomen na zeven tot tien dagen, maar bij COPD is het niet zomaar weg.

De luchtweg-trilhaartjes beschadigd.
Mensen met COPD hebben minder weerstand, ook door de beschadigde luchtweg-trilharen kunnen we veel moeilijker het slijm met bacteriën uit hoesten, dus blijft het zitten en gaat zich de infectie verder uitbreiden richting je longen.

 

DIRECT INGRIJPEN
 

Juist daarom dit onderwerp.
Mijn advies is dan ook, direct ingrijpen. Een verkoudheid kun je niet voorkomen, wel dat het zich gaat uitbreiden naar je longen en ongetwijfeld denk je maar hoe dan?

Zoals je weet volgen wij de weg van onze COPD ervaringsdeskundigen.
In verloop van jaren hebben we al heel wat oplossingen van hun gehoord, hier een samenvatting van die oplossingen.

Microscopisch fijn Himalaya zout
Ga direct starten met het inhaleren van microscopisch fijn Himalaya zout vanuit een dispenser. Doe dat 4 tot 8 keer per dag, dan ontstaat er een nieuw, preventief slijmlaagje in je luchtwegen en wordt taaislijm losgemaakt, waardoor het eenvoudiger is dit op te hoesten en zo de irritaties te verhelpen.
Het himalaya zout heeft ook een desinfecterende werking.

Uien hebben anti-bacteriële eigenschappen.
Het is verstandig om in de nacht om een gesnipperde ui bij het hoofdeinde van je bed te zetten. Als je een verstopte neus hebt, valt het meestal niet mee om in slaap te vallen. Met een fijn gesnipperde ui op je nachtkastje hou je je neus open.

Hou je neus open!
Je neus raakt meestal verstopt door een verkoudheid. Omdat de slijmvliezen in de neus opzwellen, gaat je neus dicht zitten. We hebben zelfs vernomen dat men een uienkompres maakt en dit achter de oren plakt.
 

Conclusie over uien
Ze hebben antibacteriële eigenschappen en bevorderen door de lichte prikkeling in je luchtwegen extra vorming van dunne slijm wat het hoesten en het afvoeren van dikslijm bevorderd. Ook het eten van uien bij de warme maaltijd bevorderd de  spijsvertering en gezondheid, wat ook weer ten goede komt aan het immuunsysteem.

Stof in vlierbessen voorkomt infecties.
Er zijn ook aanwijzingen dat vlierbessen bacteriële en virale infecties tegengaan.
Onderzoekers die een extract van vlierbessen toevoegden aan met ziekmakende bacillen en verkoudheid en griepvirussen geïnfecteerde cellen (in petri-schaaltjes), zagen dat de groei van de binnendringers werd geremd.

Geneeskrachtige bestanddelen van de vlierbes
De werkzame bestanddelen van de vlierbes werd vanaf de jaren 1980 grondig onderzocht.
Dit onderzoek heeft uitgewezen dat de geneeskrachtige werking van de vlier afkomstig is van de verschillende voedingsstoffen die aanwezig zijn in deze donkerpaarse bessen. Deze voedingsstoffen zijn tannine, aminozuren, carotenoïden, bio-flavonoïden en vitamines A,B en C.

Maar vergeet vooral niet ionisatie in je woning.

Ionisatie reinigt en zuivert de binnenlucht

van verkoudheid virussen en

voorkomt verdere luchtwegirritaties en verstopte neus.

Het verminderd niet alleen ultra-fijnstof, maar ook micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels, geurtjes in de kamer, keuken of slaapkamer. Bron: RIVM Ionisatie en gezondheid. 

Lucht je woning minstens een keer per dag,
controleer de luchtvochtig lucht tussen de 40% en 60%

 

 

10-20

© 2015 - 2022 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel