Via onze WhatsApp snel advies van ervaringdeskundige

Vorige Artikel 13 van 15 Volgende

‘Steeds meer Nederlanders appen met medisch deskundige voor advies’

Het aantal mensen dat per app, telefoon en mail advies vraagt aan medisch deskundigen is het afgelopen jaar met 19 procent gestegen naar ruim 40.000. Hierbij was de grootste stijging te zien in het aantal mensen dat per appdienst een medische vraag wilde bespreken.
Dit blijkt uit gegevens van Medicinfo.

De stijging loopt parallel aan de groei van het aantal mensen dat online op zoek gaat naar medisch advies, zoals het CBS eerder dit jaar al bekend maakte.

De belangrijkste redenen om contact te zoeken met een medisch deskundige op afstand zijn het wegnemen van twijfel over een bezoek aan de huisarts, snel geruststelling krijgen over een kwaal en de laagdrempeligheid en persoonlijke benadering van de diensten.
In 27 procent van de gevallen was het geven van informatie door een medische deskundige voldoende om de persoon te helpen, in 19 procent van de gevallen kon een persoonlijk advies worden gegeven hoe iemand zelf de klacht kon oplossen.

Jongeren geven duidelijk de voorkeur aan het gebruik van de appdiensten:
Meer dan de helft van de gebruikers van deze diensten is jonger dan 30 jaar. Bij mensen boven de 40 jaar is vooral de telefoonlijn populair: 55 procent van de vragen die gesteld worden per telefoon komt van mensen uit deze leeftijdsgroep.

Veruit de meeste vragen werden het afgelopen jaar gesteld over huidklachten zoals jeuk, uitslag en insectenbeten. Zo’n 5 procent van de vragen gaat over buikklachten, medicatie en keel of mond klachten. De vijfde meest voorkomende klacht gaat over geslachtsorganen. De meest voorkomende klachten wisselen per seizoen, zo staan huidklachten op nummer een in de zomermaanden, terwijl buikklachten en luchtwegproblemen vaker in het najaar en de winter voorkomen.

Bron:https://www.emerce.nl/nieuws/steeds-meer-nederlanders-appen-medisch-deskundige-advies

© 2015 - 2022 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel