Longen hebben geen spieren.

Met dit ademtrainingsapparaat train je op een natuurlijke en eenvoudige manier je ademspieren: middenrifspieren, buikspieren,de binnenste en buitenste tussenribspieren met de supraclaviculaire spieren(boven het sleutelbeen gelegen)
Deze geven je méér ademkracht. 

 

  Ademhalen doe je immers niet met je longen.
De bovengenoemde spiergroepen maken de rompholte, waar de longen zich bevinden, groter en dan vullen de longen zich met lucht.
In de longen vindt gaswisseling
plaats tussen lucht en bloed ten behoeve van het metabolisme.

De longen halen het zuurstof eruit en ademen koolzuur weer uit.  

Instelling van de weerstand gaat eenvoudig via de draaiknop en de duidelijk afleesbare schaal geeft aan op welk niveau je traint.                                           
Iedere training kan worden aangepast aan de gewenste intensiteit.

 

  Better In, Better Out.
Bij operaties die zwaar belastend zijn voor de ademspieren en waarbij patiënten beademd gaan worden, neemt de kans op longcomplicaties toe naarmate de beademing langer duurt.

Voorafgaand aan open hart operaties krijgen risico patiënten daarom fysiotherapie oefeningen en ademspiertraining. De training helpt om extra kracht in de ademspieren op te bouwen zodat na de operatie sneller weer zelfstandig geademd kan worden.

Onderzoek heeft aangetoond dat hierdoor het aantal longcomplicaties na de operatie vermindert. Pre-operatieve ademspiertraining is onderdeel van het fysiotherapie project Better In, Better Out.
 

  Contra-indicaties
Ademspiertraining met POWERbreathe is niet aanbevolen voor personen die ooit een spontane klaplong (niet als gevolg van een ongeval) hebben gehad, de mogelijkheid bestaat dat de klaplong zich opnieuw voor kan doen. In geval van gebroken of gekneusde ribben kan het trainen het beste onderbroken worden tot je volledig hersteld bent.

Bij gescheurd of beschadigd trommelvlies volg dan het advies van je KNO arts die je adviseerde, hoe je om moet gaan bij vliegreizen i.v.m. je beschadigd trommelvlies.

Ook bij KNO infecties, oorpijn, verkoudheid, griep en andere aandoeningen kan je beter de training even stoppen.

Astma patienten die geen volledige controle hebben en/of last hebben van onverwacht erger worden van de klachten, raden we aan het trainen met POWERbreathe vooraf met hun arts af te stemmen.

 

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse 

FEITJES  & WEETJES

Zo blijf jij ook op de hoogte van de ontwikkelingen voor COPD oplossingen.

 

 

 

© 2015 - 2021 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel