Ademhaling verbeteren en minder irritatie luchtwegen.

Artikel 9 van 29

Hoe kun jij je ademhaling verbeteren ?
Het is 'n must wanneer je echt een goed inzicht wilt krijgen hoeveel zuurstof je in je bloed hebt, door dit regelmatig met een zuurstofsaturatiemeter te controleren. Het is een kleine moeite. Zuurstof is immers een energie waar wij geen moment zonder kunnen.

Ga zorgen dat je woonomgeving zoveel mogelijk Fijnstof vrij wordt. Uit onderzoek door TNO is gebleken dat  90% van blootstelling aan utrafijnstof binnen, bij je in huis, plaatsvindt.
En precies thuis is de plaats waar we ons het meeste ophouden.
De concentratie Fijnstof in woningen is vooral gedurende enkele uren na het koken véél hoger dan de buitenconcentratie.

Bij COPD ga je onbewust je langzaam ontzien van kleine inspanningen, omdat je steeds een beetje moeizamer gaat ademen, bijvoorbeeld trap lopen, fietsen, sporten enz. en dat kruipt zo geleidelijk aan in je dagelijks leven.
Gevolg is dat vooral je middenrif spieren, die voor een héél groot gedeelte voor je ademhaling zorgen, steeds ietsje aan kracht verliezen dus minder sterk worden.
Daarom is voor het verbeteren van je ademhaling de middenriftrainingen met een POWERbreathe de oplossing. Elke dag twee keer even werken aan het verbeteren van je ademhaling is een kleine moeite en heel, heel dik de moeite waard.

Dan is het belangrijk wat je inademt, eet en drinkt. Vaak zijn we ons er niet bewust van waar we slijmvorming of hoestbuien van krijgen. Begin met het noteren van je benauwde momenten, de tijd, waar je dit krijgt, de omstandigheden enz.
Zo  kom je te weten wat je gevoeligheid is voor bepaalde stoffen en gassen die je inademt, ook de ruimtes of kamers waar je extra last krijgt. Ook e.v.t. je hevige hoestbuien en onder welke omstandigheden

Als laatste maar zeker niet als onbelangrijkste:
Voorkomen is beter dan genezen. Begin elke dag enkele kruiden toe te voegen aan je dagelijks eten en drinken, denk dan aan o.a. Kurkuma, Gember,
Omega 3-visolie en Echinacea Biologisch, we hebben dit in ons arsortiment omdat we dit merk het beste vinden zie ons bericht hierover Supplementen .

Ga dit doen en je gaat hier véél van merken, meer adem, minder slijm en hoesten. Het zal je motiveren om door te zetten, in een ritme en routine te komen om langzaam je levensstijl aan te passen.
 

Wist je dat de meeste Fijnstof thuis in je longen terecht komt?

 

______________________________________________________________________

____________________________________________________

eBook 'COPD = Lastig'   GRATIS ontvangen? 

 

 

 

 

                                                             

  • wat zegt de medische wereld over oplossingen en verzachtende maatregelen
  • verschillende varianten van COPD en wat u hierover moet weten
  • dit ebook biedt een samenvatting de meest bekende publicaties en medische bronnen over COPD, incl. bronvermeldingen

Download dit gratis eBook =>> 

 

© 2015 - 2024 COPDoplossingen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel